CrossFit blog - opdateres hver uge

Open er ovre og den sidste uge har været præget af restitution

og afslapning. Det har været nogle hårdt tiltrængte hviledage også mentalt. Fem uger med fokus på at skulle præstere i ukendte workouts slider alligevel lidt på kroppen. Det er selvfølgelig først når det hele er overstået og man har fået det lidt på afstand, man kan vurdere udbyttet af forløbet. Selvom jeg ikke ramte min bedste formkurve, er der alligevel nogle elementer der gik godt. Overordnet præsterede jeg godt i de fleste workouts, set ud fra mit udgangspunkt. Det er dog altid de steder man ikke slår til, at man kan se hvad man mangler. Man træner sig op til mødet med ukendte sammensætning af øvelser, dog er selve øvelserne er ikke nye. Jeg skulle ikke lære noget nyt, der var bare nogle øvelser jeg ikke havde trænet så meget op til. Det var f.eks. tunge dødløft og thrusters med håndvægte, samt pistol squats.

Det har givet overvejelser omkring den programmering jeg selv følger. Udgangspunktet for at følge en programmering lavet af andre, var lysten til at konkurrere. Det gav ”Comptrain” programmet mig mulighed for, idet de har et internt leaderboard for alle deres øvelser og wods. Det har ofte skabt stor motivation, at have nogle tal at gå efter, men ikke så meget det sidste stykke tid. Her forsøgte jeg mere at mærke efter hvordan min egen oplevelse var, samt hvor god jeg var til at lave strategier for, at jeg fik mest muligt ud af træningen.

En anden grund til at skifte træningsprogram er også for, at koncentrere mig mere om det tekniske perspektiv af de forskellige øvelser. Mange gang når man skal nå et bestemt træningsprogram, handler det jo også om at gennemføre hele programmet. Men ikke noget dårligt om programmeringen, bare tid til at fokusere lidt anderledes.

Jeg vil i en prøveperiode på en måneds tid lave min egen programmering med fokus på vægtløftning og gymnastics, samt lidt mindre fokus på wod. Denne nye programmering vil jeg lægge op hver uge, så du kan følge med på siden. De kommende blogindlæg vil naturligvis handle om, hvordan det er gået, samt tanker bag og hvilke opdagelser/oplevelser jeg gør mig undervejs.

 

Kan du lide artiklen?