Dagens kitesurftur var præget af noget usikkerhed. Når jeg loggede på de forskellige vejrtjenester, gav de alle forskellige forudsigter. Den strakte sig mellem 7 m/s til 9 m/s i vindstyrke, samt stød på alt mellem 8 og 11 m/s. Så jeg kørte til Bønnerup og regnede med at jeg skulle sætte 12'er dragen. Men da jeg ankom brændte solen og flaget stod vandret på havnen. Stak hovedet ud af bilen og besluttede med det samme at det blev 10'eren der var den rette drage at sejle med.

Hurtig omklædning og så ellers ned på stranden og pumpe dragen op. Dejligt i solskinsvejr og 7 graders varme, selvom kalenderen er midt december. Jeg fik sat dragen i luften og gik baglæns mod vandet og vinden for at komme langt nok ud til at der kunne sejles. Vandet lignede brun suppe men var ikke crazy koldt, kun lidt. Med det samme kunne jeg mærke at dragen trak fint, dog var der mange vindstød der gjorde det lidt udfordrende at sejle, specielt når der skulle krydses op mod vinden.

Kunne godt mærke det var to uger siden jeg sidst var på vandet, så jeg var lidt rusten i kroppen, når de mange input fra drage og board skulle tolkes. Jeg blev trukket lidt rundt og også af boardet nogle gange, men det var fint nok. Der var mange vindstød og jeg forsøgte at hoppe på det rigtige tidspunkt, hvilket gav en del crash. Ikke så meget på grund af timing, men mere fordi jeg roterede i luften og mange gange landede med rygge mod sejlretningen. Jeg havde en håndfuld hop over 5 m og højeste blev 6.6 m hvilket nok var hvad min teknik og vægt rakte til. Vandet var også super choppy med mange små bølger der gjorde det svært at lave et teknisk godt hop og dermed få endnu mere højde på.

Inde på land kunne jeg se forskellige mennesker gå ud til hvad der lignede en stor sten, fra vandsiden. Det skulle dog vise sig at være en strandet død sæl eller marsvin. Jeg har ellers drømt om at surfe side om side med sådan et flot dyr, men denne var desværre død.

Ude på vandet kom og så to andre kitesurfere jeg kendte. Det er altid dejligt med lidt selskab på vandet. Jeg prøvede også kræfter med at hoppe på bølger der kom ind fra venstre side, altså upwind. Disse bølger kaldes også kickers, idet de kan virke som rampe og virkelig sende dig i vejret. Min stærke side er bare hop  i retning downwind, så det kræver meget træning før de kan udnyttes godt. Flere gange blev jeg sendt i vejret, men dragen fik jeg ofte placeret forkert og jeg endte med at dreje rundt og lande uden kontrol i vandet. Efter lidt for mange crash, blev det gemt til næste gang. Dog fed tur og dejligt at få banket rusen ud af kroppen.

Sjov update! her fredag fik jeg en besked fra Woo - firmaet der står bag den tracker der måler hvor højt man hopper. Jeg hoppede åbenbart højt nok til a komme på deres daglige Leaderboard for Danmark. Lidt sjovt, derfor smider jeg også lige den ind.

sportsfreak

Tak for besøget


Kontakt via Facebookside