Der er ikke noget værre end at være kommet på vandet, for derefter at have problemer med at styre en halvflad kite. Det er sket for mig flere gange. Den pustes op på land og sættes i luften uden problemer. Når man så hare sejlet omkring tyve minutter og sejlet fint begynder den pludseligt at styre lidt underligt. Det kan mærkes som slør i linerne og kite gør ikke helt det man forventer og trækker mindre.

Det viser sig ofte bare at være et "pinhole" størrelse hul i blæren/tube. Når man har fåret sin blære ud (link til video) så skal den monteres på de tubes der går til struts, ellers kan man ikke puste den op. Endeligt har man fået pustet den op og så kan man ikke finde hullet fordi det er på størrelse med hovedet på en knappenål.

Metode til at finde dette hul er meget nærgående. Man kan af ikke bare mosle tube ned i vandkar som en cykelslange, idet den stadigvæk sidder fast på dragen. Alternativt og langsommelig alternativ kunne være også at lade tubes til struts blive på sammen med klemmerne. Men den metode jeg selv har bedst erfaring med er at tage ansigtet helt tæt på blæren og føle mig frem. På den måde kan man ofte føle luftstrømmen fra hullet enten på læberne eller øjet. Ofte kan man stadigvæk ikke se hullet. Her kan man med fordel bruge noget skummende sæbe (jeg bruger almindelig håndsæbe der skummer). Det påføres området og herefter er det let at se om det bobler op . Markering er svært på område med sæbe, men det kan lade sig gøre. Herefter påføres lap fra lappe-kit.

Fejltyper der kan drille.

Flere hulle. Ofte er man glad for endelig at have fundet det lille pinhole. Desværre glemmer man at der kan være flere (taler af erfaring). Så lap hullet og fortsæt med at skanne blæren. Min erfaring siger at hullerne ofte sidder tæt på hinanden, derfor kan man godt misse a der er to og kun lappe det ene.

Snor i enden af blære skal være LANG nok, når den trækkes igennem drage. Når du har afmonteret blære så husk at bind enderne fast til noget på dragen. Når man tumler rundt og skal finder huller mv. kan snoren nemt smutte ind i kite og den er næste umulig at få ud igen (taler af erfaring).

Snoet/roteret blære. Når man har fået blæren ind i kite igen skal ventilerne  monteres dragen. I fasen hvor man trækker blæren igennem kite kan den godt sno sig. Det viser sig først når man pumper den op igen. Så når alle ventiler er trykket igennem, så monter tubes og pust den op. På Eleveight kites er det lidt hårdt at få ventilerne igennem, så her kan man spare noget tid ved bare at montere tubes uden at føre ventilen helt igennem. På Cabrinha kites er det nemt at føre ventil igennem, men der er ingen grund til at monter clips eller strips før man har pumpet kite. Når den er pumpet op, kan der nemlig være områder hvor der ikke kommer luft igennem, idet blæren er drejet.

Heldigvis behøver man ikke at trække blæren ud igen. Pop ventilen tilbage og drej den 360 grader inde i dragen. Pump derefter op igen. Var det den forkerte vej du drejede ventil så to gange rundt den modsatte vej. Det er en fordel ikke at have for store fingre her 😀.

 

sportsfreak

Tak for besøget


Kontakt via Facebookside